Renunciaries a utilitzar el teu smartphone a un restaurant a canvi d’un descompte?¿Renunciarías a utilizar tu smartphone en un restaurante a cambio de un descuento?
8 Noviembre 2012 - 9:09, por , en Comunicació, Social Media, Comentarios desactivados

Recordeu quan els pares ens renyaven perquè voliem vore la televisió a l’hora de dinar? Després es van rendir i les famílies van reordenar la situació del menjador per a poder contemplar d’allò més bé la pantalla, més gran any rere any.

En l’era digital els problemes són ben bé els mateixos i tots giren al voltant de la incomunicació, si bé ara també els hi ha lluny de la llar familiar. Que li ho diguen sinó al propietari del restaurant Eva, a Los Angeles (Califòrnia, Estats Units d’Amèrica). Cansat de veure que els clients prestaven més atenció als mòbils que al menjar que ell s’esmerçava a preparar i a la gent amb qui compartien la taula, els va plantejar una iniciativa ben curiosa: si deixaven l’smartphone al vestidor els faria un descompte d’un 5% en el compte.

Muntatge de la foto del restaurant amb el símbol de prohibits mòbils

I pareix que la cosa va anar bé. Molts dels clients van triar deixar el telèfon i havent acabat de menjar n’estaven satisfets d’haver-ho fet. En el vídeo de baix teniu la notícia apareguda a la televisió Abc on entrevisten el propi Mark Gold, propietari i cuiner del restaurant en qüestió.


More ABC US news | ABC Health NewsEsta història pot ser bé anecdòtica bé esdevindre habitual amb el temps. Dia rere dia utilitzem aplicacions que ens geolocalitzenFoursquare, per exemple- i que, per tant, beneficien a sectors com el de l’hostaleria. Si jo faig un check-in – comunique on estic- quan sope a un restaurant, molts dels meus seguidors a Twitter i amics del Facebook ho veuran. El restaurant haurà aconseguit, d’esta forma, una gran visibilitat a cost zero.

Foursquare Check-in Cesar Palazuelos Sagra Un cuinera l'escoletaPerò en este cas el restaurant segueix una tendència que comença a créixer: els espais lliures de mòbils. Ja els hi ha a hotels, a trens, a llocs públics… i ara a restaurants. És una forma de diferenciar-se de la resta i una acció de màrqueting que, volent o sense voler, li ha generat a este negoci en particular un visibilitat inimaginable. Tanta, que probablement el propietari també ho haurà compartit en el seu Facebook o en el seu Twitter.

I tu? Què hi faries? Abandonaries el teu smartphone o no series capaç?

¿Os acordáis de cuando los padres nos regañaban porque queríamos ver la televisión mientras comíamos? Después se rindieron y las familias reordenaron la situación del comedor para poder contemplar la pantalla lo mejor posible, más grande año tras año.

En la era digital los problemas son los mismos y todos giran en torno a la incomunicación, si bien ahora también existe lejos del hogar familiar. Que se lo pregunten sino al propietario del Restaurante Eva, Los Ángeles (California, Estados Unidos de América). Cansado de ver que los clientes prestaban más atención a los móviles que a la comida que él preparaba y a la gente con la que compartían mesa, les planteó una iniciativa muy curiosa: si dejaban el smartphone en el guardarropa, les haría un descuento de un 5% en la cuenta.

Muntatge de la foto del restaurant amb el símbol de prohibits mòbils

Y parece ser que la cosa funcionó. Muchos de los clientes eligieron dejar el smartphone y al terminar la comida estaban muy satisfechos de haberlo hecho. En el vídeo tenéis la noticia aparecida en la televisión Abc en la que entrevistan a Mark Gold, propietario y cocinero del restaurante en cuestión.


More ABC US news | ABC Health NewsEsta historia puede ser anecdótica o, por el contrario, convertirse en habitual. Día tras día utilizamos aplicaciones que nos geolocalizanFoursquare, por ejemplo- y que, por tanto, benefician a sectores como el de la hostelería. Si yo hago un check-in -viene a ser comunicar dónde me encuentro– cuando estoy cenando, muchos de mis seguidores en Twitter y amigos del Facebook lo verán. El restaurante habrá conseguido, de este modo, mucha visibilidad a coste cero.

Foursquare Check-in Cesar Palazuelos Sagra Un cuinera l'escoleta

Pero en este caso el restaurante sigue una tendencia que empieza a extenderse: los espacios libres de móviles. Ya existen en hoteles, en trenes, en lugares públicos… y ahora en restaurantes. Es una forma de diferenciarse del resto y una acción de marketing que, queriendo o sin querer, le ha generado a este negocio en particular una visibilidad inimaginable. Tanta, que probablemente el propietario también lo habrá compartido en su Facebook o en su Twitter.

¿Y tú? ¿Qué harías? ¿Abandonarías tu smartphone durante la comida o no?

The following two tabs change content below.
Me gustan -y tengo la suerte de trabajar en ello- el marketing digital, la comunicación estratégica, la producción de contenidos y la gestión de redes sociales (Community Manager). También doy formación y soy profesor. Ah, soy periodista por vocación. Para saber más de mí, a la izquierda puedes elegir la red social donde vernos. Te espero.
Sobre el autor
Me gustan -y tengo la suerte de trabajar en ello- el marketing digital, la comunicación estratégica, la producción de contenidos y la gestión de redes sociales (Community Manager). También doy formación y soy profesor. Ah, soy periodista por vocación. Para saber más de mí, a la izquierda puedes elegir la red social donde vernos. Te espero.

Los comentarios están cerrados aquí.