d

WE ARE BRUNN

Let’s Work Together

Salabre

Sobreviuran els patrocinis esportius a la nova llei del joc? S’accepten apostes!

Les apostes -esportives i de tota classe- a través d’Internet han esdevingut en poc de temps un gran negoci per als fundadors i per als que tenen la sort de guanyar-hi, clar. Suposen la quarta activitat en el comerç electrònic amb els esports, el pòker, els casinos… També ho han estat, de profitosos, per als equips de futbol ja que moltes empreses d’aques tipus són patrocinadores de clubs. Exemples d’això ho són el València C.F. amb Unibet o el Sevilla F.C  amb 12Bet.
Prompte però el panorama podria canviar arran de l’aprovació de la nova llei del joc, l’anteprojecte del qual sembla estar en curs, segons ha explicat hui (divendres 17 de setembre) la ministra d’Economia, Elena Salgado). El buit legal que hi ha a Espanya en la regulació del joc online ha convertit aquest estat en un paradís pels viciosos del joc i pels que se n’aprofiten. No passa el mateix en altres llocs -sobretot els estats del nord d’Europa- en els quals està prohibida la publicitat del joc. Per això quan els equips que he esmentat juguen allí han de fer-ho sense la propaganda a la samarreta.
La ministra no ha entrat en detalls sobre la manera en que afectarà la nova llei als patrocinis esportius. El que ha estudiat hui el Consell de Ministres és només un estudi previ. Però la realitat és que en cas d’amotllar-se Espanya a les normatives europees, els clubs poden veure’s en vertaderes dificultats econòmiques. A hores d’ara, la pèrdua d’un patrocinador és una gran maldecap per a les entitats. En temps millors, hi havia cua a les portes de les oficines. Tanmateix, la crisi també ha afectat aquest sector de les Relacions Públiques.
Estic segur que en cas que la nova normativa vaja endavant per aquest camí, veure’m protestes dels dirigents del món del futbol.